SIBIU

Sibiu, oraş din centrul României, atrage turiţii ca fiind o destinaţie de neevitat.
SIBIU

Prosperul oraş medieval a fost leagănul primelor muzee, spitale şi tipografii. Aici a fost tipărită prima carte în limba română.

Arhitectura vechiului burg, care era împărţit în oraşul de sus şi oraşul de jos, ne creionează o imagine a bogăţiei sale. Străduţe înguste şi pietruite, sunt străjuite de case cu pereţi coloraţi şi acoperişuri neobişnuite, de unde veghează o fereastră ca un ochi. Pe măsură ce priveşti toate acestea, nu poţi evita impresia că şi oraşul te priveşte. Potrivit localnicilor, ferestrele în formă de ochi au darul de a ventila podurile caselor. Vizitarea zidurilor şi turnurilor cetăţii, a muzeului Brukenthal, a bisericilor, sinagogilor, a Podului Mincinoşilor se face sub atenta privire a “ochilor” de pe acoperişuri.

Potrivit legendei, numele de Podul Mincinoşilor se trage de la viclenia comercianţilor care-şi vindeau marfa pe pod. Legenda mai spune că oricine încerca să mintă sfârşea înecat în apă… Să fie adevărat sau nu? Puteţi încerca! Birourile noastre Carwiz din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş vă aşteaptă. Ne vedem acolo!

Pentru imbunatatirea experientiei de navigare, pagina web CARWIZ utilizează cookie-uri si tehnologii similare. Daca continuati să vizualizati acest site, vom considera ca sunteti de acord cu utilizarea acestuia. Informatii aditionale »